середу, 18 лютого 2015 р.



 11 лютого цього року    працівники агротехнічного коледжу, учні школи мистецтв, читачі та співробітники нашої бібліотеки брали активну участь у проведенні уроку мужності  до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
 З цієї нагоди привітали воїнів – афганців, а також учасників воєн і військових конфліктів на території понад двадцяти держав.  
   

  На зустріч були запрошені очевидц і тих подій: Зайченко О.В. – учасник бойових дій в Афганістані (1982-1984р.р.),голова ради ветеранів воїнів - інтернаціоналістів Уманщини, нагороджений медаллю УСВА « За заслуги » ІІІ ступеня;ЧерчукВ.І. Гайн П.  – учасники бойових дій в Афганістані; Бесараб М. Н. – член президії Української асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців, завідувач навчально – методичного кабінету, викладач коледжу, автор – упорядник книг «Воспоминания гвардейцев»(2001р.), «Відлуння афганських гір»(2003р), «Герої Чорнобиля поруч»(2005р.); Бенескул П.Л. – заступник директора з виховної роботи агротехнічного коледжу;Бурлака В.М. – проходив службу у прикордонних військах, нагороджений знаками « Відмінник прикордонних військ» І та ІІ ступенів, викладач коледжу .











  Запрошені воїни-афганці згадали та розповіли про моменти жахливих тих подій. Зі скорботою вшанували тих кого немає серед живих: побратимів-земляків, які нажаль, назавжди залишились на далекій чужій афганській землі та воїнів, померлих він ран вже на батьківщині.
  Думки декого з них втілені були у віршовані рядки та пісні, якими ви охоче поділились, а молодь дарувала воїнам  зворушливі пісні та вірші.







На завершення заходу всім присутнім побажали миру і спокою  в Україні.





Немає коментарів:

Дописати коментар