четвер, 22 січня 2015 р.

  

УКРАЇНА- ЄДИНА, НЕПОВТОРНА,СОБОРНА

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!



 
  22 січня Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної   республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна      Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку
Аби ти щаслива була, Україно

 
  Сьогодні, як ніколи, ми відчуваємо потребу у єднанні і живемо єдиним прагненням – відстояти право жити у незалежній європейській державі – Україна, де цінують людську гідність, демократичні права і свободи.
  У День Соборності України схилимо голови і вшануємо мужніх лицарів Київської Русі, запорізьких козаків, українців, які гинули у сталінських гулагах, усіх вояків, що віками боронили українську землю від нечесті та неправди.
   Вшануємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, наших бійців, добровольців, волонтерів, які загинули у борні за мир, незалежність та територіальну цілісність нашої держави, простягнемо руку допомоги їх рідним та близьким, підтримаємо українську армію.












Пам’ятаймо, що битва ще не завершена, Українська держава у небезпеці і наш обов’язок – мужньо боронити її перед зовнішнім ворогом, спільними зусиллями з прогресивним
світом зупинити небезпеку третьої світової війни. 





Немає коментарів:

Дописати коментар