понеділок, 30 вересня 2013 р.

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ!


ПЕРЕМОГА, СВЯТА ПЕРЕМОГА, СВЯТО МИРУ, СВОБОДИ, ВЕСНИ!
9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті.
Пройшло 68 років, які відділяють нас від Перемоги. Але ніколи не забудуться страхіття війни: близько 250 українських сіл, спалених фашистами разом з населенням; 8,5 млн. чоловік, які закатували гітлерівські загарбники. Повністю було знищено 714 міст і селищ, 28 тис. сіл, зруйновано більше 16 тис. промислових підприємств. Фашисти хотіли знищити нашу державу і поставити на коліна наш народ.
Ніколи не забудеться солдатський подвиг українського народу. В цей святковий день ми шануємо ветеранів і пам'ятаємо про Велику Перемогу, яка врятувала світ від нацизму.
7-8 травня в нашій бібліотеці відбулись зустрічі з учасником бойових дій гвардії майором Шпак Миколою Уляновичем. На свято були запрошені учні ЗОШ №5 3 класу (класний керівник Кащенко І.П.) та учні 2 класу НВК ЗОШ-пед.ліцей (класний керівник Семенюк Л.І., вихователь Попова Л.О.). Присутні з великим захопленням слухали хвилюючу розповідь ветерана про важкі роки війни і жахливі події тих днів, солдатську дружбу і підтримку. З великою шаною і повагою Микола Улянович згадав місцевих героїв : Є.К. Тищика (який, до речі, двоюрідний брат нашого гостя), В.І. Чуйкова, та розповів про їх трагічні бої і незабутній подвиг. Окрім того, Микола Улянович читав власні вірші на військову тематику, які вміщують весь біль тих трагічних подій. Також всім запрошеним був продемонстрований відеоролик часів війни у нашому місті. А на закінчення діти, на знак пошани і подяки привітали ветерана віршами, малюнками, піснею і квітами, побажали довгих років життя і сімейного благополуччя.


Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

Немає коментарів:

Дописати коментар