понеділок, 30 вересня 2013 р.

Щоб пам’ятати, треба знати

Щоб пам’ятати, треба знати
До 22-ї річниці виведення військ з Афганістану в дитячій бібліотеці-філіалі №1 відбулася зустріч-діалог «Афганська війна очима молоді», на яку запросили учасника тих подій, воїна –інтернаціоналіста Павла Семченка та учнів 4-го класу (кл. керівник І.А. Смірнова) ЗОШ №5.
Павло Миколайович народився в Умані. Після закінчення школи №11 був призваний до лав Радянської Армії. А далі – Афганістан …, війна і два пекельних роки служби в Кандагарі, в складі саперної групи, а потім передовому агітзагоні. Під пекучим афганським сонцем, ризикуючи власним життям, під шалений свист куль його загін першим розміновував ділянку, якими потім рухалася військова техніка.
Учні, затамувавши подих слухали розповідь воїна-інтернаціоналіста про країну, в якій все інше – ставлення до життя, людей, чужа віра, менталітет, цінності. Це країна, в якій дітей вчать тримати зброю, де є кровна помста, жорстокість.
Розповідь почесного гостя про афганську війну містила безліч прикладів героїзму і гідності воїнів, які самовіддано виконували інтернаціональний обов’язок і в горах і в пустелях, на землі і в повітрі, в наступі і в обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів. Павло Миколайович з гордістю повідомив, що радянські війська не програли жодної операції і залишили країну з розгорнутися бойовими знаменами. Він також наголосив, що саме солдатська дружба, взаємовиручка і взаємодопомога, витримка, вірні друзі допомогли вижити в тій жорстокій війні, і побажав усім присутнім саме таких відносин та мирних та спокійних днів.
Юні читачі з цікавістю розглядали бойові нагороди та фотокартки з тих подій та подякували воїну-інтернаціоналісту за змістовну розповідь і подарували йому квіти.
Л. Сидоренко, завідуюча ДБФ №1

Немає коментарів:

Дописати коментар