понеділок, 30 вересня 2013 р.

Презентація програми "Бібліоміст"


ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО КРАЇНИ ІНТЕРНЕТ: ПРОГРАМА «БІБЛІОМІСТ»
Доброго дня всім! Ми раді вітати Вас в нашій бібліотеці на презентації проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням Інтернет!»
«Хто володіє інформацією – той володіє світом» -
говорить народна мудрість.
Нашій бібліотеці дуже пощастило. Взявши участь у конкурсі проектів програми « Бібліоміст» ми стали переможцями цього конкурсу.  Як результат - отримали 2 нових   комп`ютери та мережеве обладнання до них.

Проект  покликаний перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Програма"Бібліоміст" впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією за фінансової підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Програма «Бібліоміст» сприяє розвитку сучасної бібліотечної системи України завдяки оснащенню бібліотек комп'ютерними технологіями та навчальними програмами для бібліотекарів і покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві.
А як щось надзвичайне, конкретне
Слід здійснити найближчими днями,
В книгозбірні є центр інтернетний,
Він озброїв нас вмінням, знаннями.
Наша бібліотека перетворилась на сучасний бібліотечно-інформаційний центр нашого мікрорайону. Що таке сучасна бібліотека? Це комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр, що має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля всієї родини.  Це також місце де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах для дітей і дорослих.  Такими центрами стають все більше бібліотек  в Україні.  Хочеш приємно здивуватися, відкривши цілком новий світ інформації, технологій, і спілкування?  Інтернет, книги, музика, цікаві події, неординарні особистості, і ще багато нових послуг – усе для тебе. Кваліфіковано.  Безкоштовно.



Завдячуючи програмі „Бібліоміст” невпізнанно змінилось життя в нашій бібліотеці. Ми розпочали  безкоштовно надавати доступ до Інтернету. На додачу до читання книжок, газет і журналів у бібліотеці ти у нас Ви можете:
Виконувати домашні завдання і творчі проекти;

Спілкуватися в соціальних мережах з друзями;

Займатися самоосвітою за допомогою онлайнових словників, підручників, перекладачів, тренажерів та багато іншого;

Пограти в різноманітні ігри.
Наша бібліотека завдяки появі комп`ютерної техніки  буде впроваджувати нові інноваційні форми роботи. Кожен бажаючий  зможе  також ефективно використовувати сучасні інформаційні технології для задоволення своїх інформаційних потреб. Завдяки програмі « Бібліоміст» наша бібліотека стане життєво важливим інформаційним, культурно – просвітницьким та дозвілевим центром, де діти  зможуть отримати необхідну інформацію, яку наразі в Україні знайти нелегко.
Комп’ютери й книги, стежки Інтернету,
Європа сучасна і наш ретро-край…
Ми з Вами разом пізнаємо планету, –
Колись подарований Господом рай…





Немає коментарів:

Дописати коментар